Sivun tai artikkelin lisääminen ja muokkaaminen

Lisääminen

Sivun lisääminen

Uuden sivun lisääminen tapahtuu WordPressin hallintapaneelista. Pääset sinne helpoiten alapalkkiin piilotetun linkin kautta. Linkki sijaitsee aina joko alapalkissa olevan (C) -merkin tai "Toteuttanut Halminen.net" -tekstin ensimmäisessä kirjaimessa. Sitä klikkaamalla voit päästä kirjautumaan sisään hallintaan. Mikäli olet edelleen hukassa, voit siirtyä hallintaan myös kirjoittamalla osoitteen https://omansivunosoitetähän.fi/wp-adminHallintapaneelin vasemmassa reunassa on valikko, jossa näkyy vaihtoehto "Sivut". Klikkaa sitä, ja näkymän pitäisi olla suurin piirtein tämä:

Paina "Lisää uusi" -nappia ylhäältä, ja voit nyt aloittaa sivun muokkaamisen haluamaksesi.Kun olet saanut sisältösi valmiiksi, paina oikealla ylhäällä olevaa "Julkaise"-nappia ja vahvista julkaisu. Voit ennen tätä halutessasi esimerkiksi ajastaa julkaisun tai asettaa sivun yksityiseksi oikealla näkyvästä sivupalkista. Jos sivupalkki ei näy, paina oikealla ylhäällä olevaa (tässä mustana näkyvää) nappia.

Artikkelin lisääminen

Artikkelin lisääminen toimii täysin samalla tavalla, mutta erotuksena on vain se, että hallintapaneelin sivupalkista on navigoitava "Artikkelit"-osioon. Siitä matka jatkuu julkaisuun asti samalla tavalla.Kun painat "Julkaise"-nappia, saat valittua kategorian artikkelille. Tämä on tärkeää sivustoissa, joissa on esimerkiksi monta artikkelilistausta vaikkapa eri yhdistyksen toiminta-alueita varten. Mikäli sivustollasi ei ole erikseen toiminta-alueille omia artikkelilistauksia, ei silloin yleensä tarvitse kategoriaakaan määrittää.

Muokkaaminen

Sivuja ja artikkeleita muokataan täysin samalla tavalla. Polku on myös hyvinkin samankaltainen kuin lisäämisessäkin. Mene hallintapaneelin Sivut/Artikkelit-osioon riippuen siitä, kumpia haluat muokata. Valitse listauksesta artikkeli, ja klikkaa se auki painamalla sivun/artikkelin nimeä, tai hiirellä sivun/artikkelin päälle listassa mentäessä valitsemalla sen alle ilmestyvistä vaihtoehdoista "Muokkaa".

Sivun/artikkelin muokkaus tapahtuu nyt samalla tavalla kuin sitä alunperin lisätessäkin. Voit painaa muokkausalueelle ilmestyvästä + -napista, ja lisätä sitä kautta erilaisia lohkoja. Näitä on todella paljon, ja voit hakea niitä "Etsi"-palkkiin kirjoittamalla tai selaamalla kaikkia lohkoja. Lohkojen kautta saat lisättyä sivullesi esimerkiksi kuvia ja tiedostoja, sekä otsikoita ja paljon muuta. + -napit ilmestyvät myös lohkojen väliin, kun pidät hiirtäsi lohkojen rajamailla hetken aikaa. Näin saat lisättyä helposti lohkon toisten lohkojen väliin.

Muista painaa oikealta ylhäältä "Päivitä", kun olet saanut tarvittavat muokkaukset tehtyä. Voit myös esikatsella muutoksiasi painamalla ylhäältä "Esikatsele" ja valitsemalla "Esikatsele uudessa välilehdessä".

Last updated